Aktuellt

Symbolum

Analyser av måltidsupplevelser för utveckling av europeisk gastronomi Innehållsförteckning 1. Inledning med bakgrundsbeskrivning och syfte 2. Den europeiska måltidens grundläggande förutsättningar 3. Den europeiska måltidens kvalitativa bedömning 4. Kategorisering av europeiska måltider 5. Artikelförfattare Bidrag till tvärvetenskaplig forskning om måltidens hantverk och konstnärliga gestaltning Måltidens …

Läs merSymbolum

Måltidens Dagssoppan 2019

Måltidens Dag 2019

MOROTSSOPPA MED OST OCH APELSIN 4 portioner 400 g morötter2 msk olivolja2 gula lökar8 dl grönsaksbuljong1 dl riven prästost1 apelsin, saftensalt, peppar Tillbehör1 dl persiljabröd ATT GÖRA: Skala och tärna morötterna. Häll oljan i en kastrull, tillsätt skalad och hackad lök, låt den mjukna. Tillsätt …

Läs merMåltidens Dag 2019