Aktuellt

Europeisk-, Nordisk- och Svensk gastronomis bakgrund och framväxt

Cajsa Warg fyller 318 år!

Kära vänner med gastronomi i fokus, Med anledning av födelsedagen bjuder Cajsa Warg Akademien in till ett webbinarium om, Europeisk-, Nordisk- och Svensk gastronomis bakgrund och framväxt, den 23 mars 2021, kl. 17:00 – 18:00 via akademiens Youtube-kanal, https://youtu.be/UIvqQnXIFXQ. Cajsa Warg Akademien är en regional …

Läs merCajsa Warg fyller 318 år!

Tore Wretmandagen 2020

Unga måltidsforskare presenterar Fredag den 13 e november kl. 9-12 i Grythyttan har tyvärr blivit inställt på grund av rådande pandemi. Vi återkommer on nytt datum Måltidsakademien, Gastronomiska Akademien & Nordic Association for Food Studies (NAFS) inbjuder till ett seminarium för unga forskare med anknytning …

Läs merTore Wretmandagen 2020

Symbolum

Analyser av måltidsupplevelser för utveckling av europeisk gastronomi Under det senaste året har detta dokument utvecklats, med huvudförfattare Carl Jan Granqvist och med ett stort antal konsultationer bland annat från ledamöter i Måltidsakademien. Dokumentet är avsett att fungera som ett ramverk som beskriver Europeisk gastronomi. …

Läs merSymbolum

Gastronomiska Stiftelsen 2020

Utlysning av stipendier På temat: Dryckers roll i gastronomin Stiftelsen utlyser tre stipendier, två st à 100 000 kr och ett stipendium à 50 000 kr. De tre stipendiesummorna representerar sålunda olika omfång och djuplodande analyser i respektive projektidé.  Området är brett och kan innefatta empiriska studier, teoretiska diskussioner …

Läs merGastronomiska Stiftelsen 2020