Arkiv

Måltidens Dag 2022

Måltidens Dag firas torsdag den 20 oktober kl. 11.00 – 13.00. Dagen är ett samarbete mellan Måltidsakademien och MATtanken Jordbruksverket. De gemensamma måltidernas betydelse för demokratin!Måltiden erbjuder en mötesplats där människor lär sig att umgås och lyssna på varandra – tar vi tillvara på dessa möten på bästa …

Läs mer

Måltidens Dag 2021

Måltidens Dag är i år ett samarbete mellan Måltidsakademien och MATtanken Jordbruksverket. Den Offentliga Måltidens Dag firas torsdag den 21 oktober kl. 12.00 – 13.00.I år firar vi Måltidens Dag på nätet där vi samtalar om ”Måltiden en självklar del i skolan, äldreomsorgen och vården.” Hur får vi …

Läs mer

Tryffelkurs på Gotland

Sommarkurs tryffel Gotland 2020 Under juni-augusti  genomfördes en kurs om tryffel under ledning av Dr Christina Wedén, Uppsala Universitet, tillika vice preses i Måltidsakademien och ledamot i Gastronomiska Akademien. Kursen vände sig till personer som är intresserade av att lära sig mer om tryffelsvampar, deras …

Läs mer

Prins Carl Philip tillsammans med landshövding Georg Andrén, universitetets prorektor Thomas Blom och Gastronomiska akademiens tf direktör Carl Jan Granqvist. Foto: Anders Sahlin/Karlstads universitet

Svensk Gastronomi Symposium

Torsdagen den 13 februari anordnade Karlstads universitet i samarbete med Gastronomiska Akademien och Måltidsakademien ett symposium med bland annat Carl Jan Granqvist, Helén Williams och Per Kristensson. Närvarade på symposiet gjorde även Prins Carl Philip och landshövding Georg Andrén tillsammans med prorektor Thomas Blom hälsade …

Läs mer

Måltidens Dag 2020

Måltidens Dag är i år ett samarbete mellan Måltidsakademien och MATtanken  Den Offentliga Måltidens Dag firas torsdag den 15 oktober.I år firar vi Måltidens Dag på nätet där vi samtalar om måltidens betydelse för hela vårt samhälle. Under tiden kan vi äta den Kryddiga linssoppan med ett gott …

Läs mer