PRESIDIUM
Per Olof Berg
Christina Wedén
Magnus Gröntoft
Carl Jan Granqvist
Andreas Falkenmark
Jan Annerstedt
Erika Lagerbielke
Christina Möller
Karsten Thurfjell
ÖVRIGA LEDAMÖTER
Carita Bengs
Professor, biträdande prefekt vid inst. Kost och måltidsvetenskap, Umeå Universitet
Thomas Blom
Fil Dr och Professor i kulturgeografi, Karlstads universitet.
Robert Brummer
Professor i gastroenterologi och klinisk nutrition, överläkare Örebro universitet
Magnus Dafgård
vVD Gunnar Dafgård AB. Källby
Göran Eidevall
Professor i bibelvetenskap, särskilt Gamla testamentet, Uppsala Universitet
Karin M Ekström
Professor, i företagsekonomi, inriktning marknadsföring, Högskolan, Borås
Andreas Falkenmark
Företagsledare, ju.kand.
Stockholm
Maria Frostling
Docent, Stockholms Universitet
Jens Heed
Projektledare för Visit Swedens Måltidsturismprogram
Peter Holmstedt
Tekn.dr. civilingenjör
Adj. professor i Tekniköverföring i Industriella system vid KTH, Stockholm
Håkan Jönsson
Docent i etnologi vid Lunds universitet.
Erika Lagerbielke
Glaskonstnär och professor i formgivning, Linnéuniversitetet, Växjö
Mats Liedholm
Företagsledare, VD Fazer Sverige
Gustaf Lind
Fil.dr i folkrätt, enhetschef Utrikesdepartementet
Alexandra Montgomery
VD, Michael Berglund Board Value, Stockholm
Lena Mossberg
Professor i marknadsföring, Handelshögskolan, Göteborgs Universitet
Madeleine Linins Mörner
Programansvarig Framtidens mat, Axfoundation
Nicklas Neuman
Docent i Kostvetenskap, Uppsala Universitet
Martin Oldmark
Styrelseledamot Martin & Servera, Stockholm
Pernilla Sandvik
Fil.dr sensorik och näring. Bitr. lektor Uppsala universitet
Henrik Scander
Fil dr i Måltidskunskap vid Restaurang-och Hotellhögskolan, Örebro Universitet
Cecilia Schelin Seidegård
Biokemist och ämbetsman,
landshövding på Gotland och i Kalmar län
Ordf. i styrelsen för Göteborgs Universitet.
Johan Swahn
Doctor Sensory Marketing. Grundare till The Taste Lab & Diaz. Sense Lab – Restaurang – och hotellhögskolan, Örebro universitet,
Sverker Sörlin
Professor i miljöhistoria KTH
Karsten Thurfjell
Producent Sveriges Radio AB, Stockholm
Ulrika Torell
FD, Intendent, Nordiska Museet
Annsofie Wahlström
Agronomiedoktor med inriktning mot husdjurens utfodring och vård
Programchef SLU Future Food, Sveriges Lantbruksuniversitet
Ute Walter
Fil Dr, prefekt Restaurang-och Hotellhögskolan, Örebro Universitet.
Christina Wedén
Fil doktor i biologi, Uppsala Universitet
Karin Wendin
Professor i mat -och måltidsvetenskap
Prodekan vid fakulteten för naturvetenskap, Högskolan i kristianstad
Gustaf Öholm
Head of Onboard Product and Services, SAS
Åsa Öström
Professor i måltidskunskap, Restaurang-och Hotellhögskolan, Örebro Universitet.
SENIORES NOBILES
Viveca Adelsvärd
Professor emeritus i samtalsforskning, Linköpings Universitet
Stina Almroth
PhD i internationell näringslära och antropologi, författare
Jan Annerstedt
Professor emeritus Copenhagen Business School
Per Olof Berg
Professor emeritus i marknadsföring Stockholms universitet
Kerstin Brismar
Professor, i diabetesforskning, Karolinska Institutet, Solna
Marie-Louise Danielsson Tham
Professor i livsmedelshygien, Restaurang-och Hotellhögskolan, Örebro universitet.
Carl Jan Granqvist
Professor 2 i matkunst vid Högskolan i Stavanger, fil. dr h.c. i måltidskunskap, Restaurang-och Hotellhögskolan, Örebro universitet
Magnus Gröntoft
Agr.lic. tidigare på Nordiska ministerråde
Pierre Guillet de Monthoux
Professor in Philosophy of Management, Copenhagen Business School
Inga-Britt Gustafsson
Professor emeritus i måltidskunskap, Restaurang-och Hotellhögskolan, Örebro Universitet
Raoul Hasselgren
Civilekonom, fil.dr.h.c. Stockholms Universitet, Styrelseordförande i börsnoterade och privata företag.
Mai-Lis Hellénius
Professor emeritus Karolinska Institutet, Stockholm
Överläkare Livsstilsmottagningen, Karolinska Universitetsjukhuset, Solna
Kjell Kallenberg
Docent i Livsåskådning vid Uppsala Universitet
Jan Kleineman
Professor i civilrätt vid Stockholms Universitet
Mia Kling
Fd. försörjningschef Örebro Läns Landsting
Lars Lallerstedt
Professor emeritus i industridesign, f d rektor vid Konstfack
Leif Lewin
Skytteansk professor emeritus i vältalighet och statskunskap, Uppsala Universitet Måltidsakademiens hederspreses
Tomas Lidman
Fd. riksarkivarie och riksantikvarie Stockholm
Christina Mattsson
Folklorist, visforskare och författare.
Christina Möller
Fd chef KF/ Provkök. Fil. dr. h.c. samhällsvetenskapliga fakulteten, Uppsala Universitetet.
Marianne Nilsson
Docent i företagsekonomi, Stockholms universitet
Stephan Rössner
Professor emeritus i hälsoinriktad beteendeforskning vid Karolinska Institutet Stockholm
Lisbeth Sachs
Docent i socialantropologi, tema kommunikation, Karolinska Institutet/Stockholms Universsitet
Lisa Sennerby Forsse
Fd rektor, SLU, Uppsala
Fd Preses KSLA
Magnus Silverhielm
Adjungerad professor i design vid Linnéuniversitetet, Växjö
Ingvar Svanberg
Etnolog Uppsala Universitet
C-G Wachtmeister
Civiljägmästare, Wanås Gods AB, Knislinge
Solveig Wikström
Professor emeritus i företagsekonomi vid Stockholms Universitet
Agneta Yngve
Professor emeritus i kostvetenskap särskilt måltidsforskning,
Inst. för kostvetenskap, Uppsala Universitet