Måltidens Dag firas torsdag den 17 oktober
Måltidens Dag fyller i år 25-år och firas torsdag den 17 oktober kl- 11.00-14.00 på Drottninggatan 95B i Stockholm.
Dagen är ett samarbete mellan Måltidsakademien och MATtanken Jordbruksverket.
Elever från Stockholms Hotell och Restaurangskola bjuder på blomkålssoppa med gott bröd.
Under lunchen talar Eva Sundberg, Carl-Jan Granqvist, Stephan Rössner och Christina Möller över ämnet ”Måltiden en njutning i tiden”
Varmt välkomna!
Årets Måltidens Dags soppa 2024 är:
Jubileums-blomkålssoppa
Gör så här:
- Ta bort det allra grövsta på blomkålen, men låt stam och blad (ger fin färg!) vara kvar. Tärna allt, skala och tärna löken.
- Koka med buljongtärningar och lagerblad c:a 20 minuter tills bitarna mjuknat. Tag upp lagerbladen, kör i matberedare till puré, lägg ev. till någon dl vatten för lagom konsistens.
- Krydda med salt och peppar. En skvätt matlagningsgrädde förhöjer smaken, men är inte nödvändigt.
Servering
För tillbehör:
- Vegetariskt: Morot hyvlas fint med potatisskalare
- Annat: Bacontärningar steks i mikron
Antingen några spån hyvlad morot eller någon matsked bacontärningar.
Bacon körs på mellanvärme i mikron i omgångar tills de är knapriga, på hushållspapper om man vill minska fetthalten, i skål om man vill få med baconsmaken.
Smaksätt soppan med finhackad persilja eller färdigköpta örtkrutonger.