Måltidsakademiens förlag

Måltidsakademiens Förlag

Måltidsakademiens förlag bildades 2002 i samarbete med Måltidsakademien och dess biblioteksstiftelse för att bedriva utgivning och försäljning av böcker, trycksaker, tidskrifter, IT-buren information samt konferens och informationsverksamhet,  Måltidsakademiens biblioteksstiftelse har som målsättning att öka litteraturmängden och vidareutveckla resurser och kompetens kring Örebro universitetsbiblioteks filial vid Restaurang- och hotellhögskolan …

Läs mer

Svensk Gastronomi en global succé

Karsten Thurfjell, Carl Jan Granqvist och Hans Wallensteen ( från vänster till höger ) Tanken med denna bok är att en hållbar gastronomi styr utvecklingen i rätt riktning och bidrar till jordens över levnad. Det svenska jordbruket, livsmedelshanteringen, dagligvaruhandeln och restaurangnäringen har snabbt reagerat på …

Läs mer

Swedish Gastronomy – a global success

From Grim Grub to Grand Gastronomy  In recent decades, Swedish gastronomy has developed in a way that has made Sweden one of the world’s leading culinary nations. Today, epicureans come from around the world to experience cuisine with a Nordic character. Moreover, Sweden’s nature and …

Läs mer

Det svenska måltidsundret

Från gastronomiskt u-land till världstopp Författare: Hans Wallensteen, Karsten Thurfjell, Carl Jan Granqvist Svensk mat och gastronomi har de senaste decennierna utvecklas på ett sätt som gjort Sverige till ett av världens absolut främsta måltidsländer. Men för inte så länge sedan kunde vårt land beskrivas …

Läs mer

Saxå kammarmusikfestival

Till kammarmusikens lov! av Carl Jan Granqvist, Marie-Louise Nauclér, Björn Sprängare Saxå kammarmusikfestival har nått internationellt erkännande och ingår i det europeiska nätverket för kulturfestivaler. Saxå är Värmlands äldsta dokumenterade bruksmiljö, bräddfylld av historia, och för festivalens musiker ett paradis på jorden. Kammarmusik i herrgårdsmiljö är …

Läs mer

Sinnenas skafferi

Smak, lukt, syn, hörsel och känsel… av Stina Algotson, Åsa Öström Den här boken vill uppmuntra och inspirera dig som jobbar på förskolan, eller som är förälder, att tillsammans med dina barn bli ännu bättre på att använda alla sinnen och utforska nya smaker. Vi är …

Läs mer