Kvalitet och konkurrens fortsätter att öka bland kokböckerna när Årets Svenska Måltidslitteratur genomfördes för tjugonde året i rad. I år finns drygt 420 titlar i den förteckning som Måltidsakademien ger ut över årets produktion, vilket gör att Sverige fortsätter att vara det land som ger ut flest kokböcker per capita.
Arrangemanget sker också i samarbete med The Gourmand World Cook Book Awards.
Måltidsakademiens biblioteksstiftelses jury har bestått av:
Christina Möller | Juryordförande, f.d. provkökschef, COOP, ledamot Måltidsakademien, Stockholm |
Charlotte Birnbaum | Författare och mathistorisk redaktör, Stockholm |
Mikael Engblom | Grafisk formgivare, Stockholm |
Kris Johnson-Jones | Matjournalist och författare, Stockholm |
Stephan Rössner | Medicine professor, författare, ledamot av Gastronomiska Akademien, Stockholm |
Malin Turunen | Matjournalist och författare, Stockholm |
Karsten Thurfjell | Kulturjournalist SR, sekreterare i Måltidsakademiens biblioteksstiftelse, Stockholm |
Bibliotekstiftelsens Carl Jan Granqvist, professor och Barbro Stanley, bibliotekarie är adjungerade.
Resultatet på www.måltidslitteratur.se , förlagens hemsidor
Hela guiden för Årets Svenska Måltidslitteratur finns som pdf för fri nedladdning på www.måltidslitteratur.se
Frågor besvaras av Barbro Stanley, barbrostanley@yahoo.se 070-554 41 63
MÅLTIDSAKADEMIENS BIBLIOTEKSSTIFTELSE