Årets Måltidslitteratur 2020

Kvalitet och konkurrens fortsätter att öka bland kokböckerna när Årets Svenska Måltidslitteratur genomfördes för tjugonde året i rad. I år finns drygt 420 titlar i den förteckning som Måltidsakademien ger ut över årets produktion, vilket gör att Sverige fortsätter att vara det land som ger ut flest kokböcker per capita.

Arrangemanget sker också i samarbete med The Gourmand World Cook Book Awards.

Måltidsakademiens biblioteksstiftelses jury har bestått av:

Christina Möller  Juryordförande, f.d. provkökschef, COOP, ledamot Måltidsakademien, Stockholm
Charlotte BirnbaumFörfattare och mathistorisk redaktör, Stockholm
Mikael Engblom Grafisk formgivare, Stockholm
Kris Johnson-Jones Matjournalist och författare, Stockholm
Stephan Rössner Medicine professor, författare, ledamot av   Gastronomiska Akademien, Stockholm
Malin Turunen Matjournalist och författare, Stockholm
Karsten Thurfjell   Kulturjournalist SR, sekreterare i Måltidsakademiens biblioteksstiftelse, Stockholm

Bibliotekstiftelsens Carl Jan Granqvist, professor och Barbro Stanley, bibliotekarie är adjungerade.

Resultatet på www.måltidslitteratur.se , förlagens hemsidor

Hela guiden för Årets Svenska Måltidslitteratur finns som pdf för fri nedladdning på www.måltidslitteratur.se

Frågor besvaras av Barbro Stanley, barbrostanley@yahoo.se 070-554 41 63
MÅLTIDSAKADEMIENS BIBLIOTEKSSTIFTELSE