En inspirationsbok för alla som gillar mat och matlagning

Äntligen en riktigt annorlunda bok om mat, dryck, härliga middagar, händelserika mat- och vinresor och inte minst fina krogupplevelser. Marmiterna Helsingkrona är en gastronomisk förening med tjugofem verkligt matlagningskunniga herrar, proffs såväl som amatörer. Med föreningens snart 50-åriga verksamhet som utgångspunkt görs i boken en fördjupning inom två huvudområden; Gastronomin och Måltiden.

Gastronomin med råvarorna, förberedelserna, matlagningen och presentationen. Landningsplatsen måltiden, målet och tiden, med alla dess sociala och sinnliga aspekter.

En inspirationsbok om att NJUTA i kök och vid bord. Berättelser, erfarenheter och upplevelser i essäform, kompletterade med berättelser av flera av Sveriges största matprofiler som Tareq Taylor, Tina Nordström och Niklas Ekstedt om gastronomin och måltiden. Dessutom med välkända gästskribenter från olika delar av den gastronomiska världen. En inspirationsbok, inte en kokbok. Inte heller en lärobok, men en bok med mycket lärdom.

Kort sagt, en intressant bok om riktigt god mat, inspirerande matlagning och glada måltider. Även en förebild för befintliga såväl som nya gastronomiska föreningar.

Ladda ner Njuta – säljmaterial rev2 (PDF).